БСП ще проведе  Национален съвет днес, това е първото от три

...
БСП ще проведе  Национален съвет днес, това е първото от три
Коментари Харесай

БСП с пленум, критици на Нинова правят фракция в партията

БСП ще проведе  Национален съвет през днешния ден, това е първото от три следващи заседания на пленума на партията, свързани с идните предварителни избори на 11 юли. По същото време в НДК ще се учредява ново ляво крило в партията. 

Предвижда се на Народно събрание да се разиска настоящата политическа конюнктура, както и приемане на проект за деяние на база разбора на резултатите на предходния избор.

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е в оставка след изборите на 4 април. Когато епидемиологичната конюнктура разреши, ще свикаме ексклузивен Национален съвет за оставката на ИБ, обяви лидерът Корнелия Нинова на 5 април. 

А през днешния ден ще бъде определен съставът на Националния избирателен щаб на Българска социалистическа партия. 

За учредяването на новото обединяване в границите на БСП съобщи вчера Ана Пиринска. Тя посочи, че то е според устава на партията и си  слага за съществена задача разработване на нова стратегия на партията. 

Инициативен комитет, в който влизат Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова ще сложи началото на " Платформа " Социализъм ХХІ век ".  

На форума ще бъде признато Обръщение за политическите задания пред Българска социалистическа партия и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възобновяване на идейната полемика и на демократичното единодействие в партията
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР